Det behøver ikke være farligt at købe en brugt bil

Der florerer mange historier, som kan berette om dårlige erfaringer i forbindelse med at erhverve sig en brugt bil. Dog kan du med fordel købe en brugt bil.

Brugtvognsforhandlere har i mange sammenhænge en negativ klang, men det er langt fra alle salg og køb af brugte biler, der bør forbindes med svindel og humbug. Der gælder nemlig de samme love og regler for køb af brugte biler, som der gælder ved køb af andre brugsgenstande. Hvis man køber brugt bil hos en forhandler er man dækket ind af købeloven. Det vil sige, at kunden har to års reklamationsret. Her er det vigtigt at påpege, at reklamationsretten kun gælder i et omfang, der er rimeligt i forhold til, hvad køberen kan forvente af den brugte bil. Her spiller bilens alder og stand en væsentlig rolle. ligesom bilens pris er væsentlig i denne sammenhæng.

Brugtvognsforhandleren er fagmand og har pligt til at give køberen al vigtig information på bilen, hvilket er med til at gøre købet af en brugt bil mere gennemsigtigt. Vær som køber opmærksom på at få al væsentlig information skrevet ind i købekontrakten og tjek godt op på bilens historie, hvad angår service og lign.

Således kan du på fornuftig vis  erhverve dig en brugt bil. Du kan læse mere på: www.forbrug.dk/Test-og-raad-foer-du-koeber/Biler/Koeb-af-brugt-bil

KILDE: CAD